1 kg γαρίδες 250 g μπέικον 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα 2 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται αλεύρι, όσο χρειάζεται νερό, όσο χρειάζεται 250 g βρασμένο κρέας καβουριού (ή μίγμα από λευκό κρέας και δαγκάνες) βρασμένο ΡΥΖΙ
1 kg γαρίδες 250 g μπέικον 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα 2 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται αλεύρι, όσο χρειάζεται νερό, όσο χρειάζεται 250 g βρασμένο κρέας καβουριού (ή μίγμα από λευκό κρέας και δαγκάνες) βρασμένο ΡΥΖΙ
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες των 2,5 εκ. Τα ζεσταίνουμε για να βράσουν σε ένα σιδερένιο δοχείο μέχρι να ροδίσουν. Πετάμε το λίπος. Βάζουμε στην άκρη το μπέικον. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε στην άκρη με το μπέικον. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες. Τις αλευρώνουμε και στο σιδερένιο δοχείο τις ροδίζουμε σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπάσει το μίγμα. Προσθέτουμε το βρασμένο καβούρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε ΡΥΖΙ.
Συνταγή 106 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!