2 μεγάλα μάνγκο, που μόλις έχουν ωριμάσει, ψιλοκομμένα. 500 γρ. μήλα granny smith, ψιλοκομμένα.. 300 γρ. φρέσκο τζίντζερ, μισό αλεσμένο και μισό κομμένο σε λεπτά φετάκια. 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένες. 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες. 1 κουταλιά αλάτι. 150 γρ σταφίδες ξανθές 150 γρ ξηροί χουρμάδες, ψιλοκομμένοι 600 ml λευκό ξίδι 1/2 κιλό ζάχαρη μαύρη 1/2 κιλό ζάχαρη ξανθή 1κουταλάκι κανέλα 3 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ζάχαρες, σε μια μεγάλη κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ή ώσπου μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να λιώσουν. Δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά, και όταν το τσάτνι πάρει βράση, τη χαμηλώνουμε ξανά, και το αφήνουμε να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο, ώσπου να πήξει και να γίνει σαν μαρμελάδα ( 1- 1,5 ώρα περίπου ). Διατηρείται εκτός ψυγείου για χρόνια
Συνταγή 28 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!