1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους
Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου.
2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες
4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΨΑΡΙΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟ ...
...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Φύλλο για πίτες...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
BUCATINI ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΦΛΑΜΠΕ ...
Μουσταλευριά...
Γιαουρτόπιτα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
Ζυμαρικό με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 33 από 422  Επόμενη

Μακαρονάδα από στρείδια 2 ψήφοι




 

Υλικά

1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους
Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου.
2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες
4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα (κλειστά) όστρακα, αφαιρώντας ό,τι γένια ή φυτά έχουν και κυρίως τα τρίβουμε καλά για να φύγει η τυχόν άμμος.
2. Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά ρίχνουμε το λάδι και τις τρεις σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες και τις βράζουμε με το λάδι μέχρι μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν, οπότε με ένα τρυπητό κουτάλι τις βγάζουμε και τις πετάμε (Σημ. Για να φύγει η έντονη γεύση του λαδιού).
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα όστρακα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τα βράζουμε ώσπου τα όστρακα να ανοίξουν, ενώ στο μεταξύ τα έχουμε ανακατέψει 1-2 φορές (Σημ. Προσοχή: Δεν βράζουμε τα στρείδια). Πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν.
4. Αφαιρούμε τα όστρακα, ενώ παίρνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα με προσοχή και γέρνοντας την στο πλάι, ώστε να μη συμπαρασύρουμε την τυχόν άμμο που θα έχει απομείνει. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια, με τα οποία ανακατεύουμε τη σάλτσα και τα βάζουμε στα πιάτα για σερβίρισμα. Βάζουμε τα στρείδια από πάνω σε κάθε πιάτο και τα σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 33 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.