500 g λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
800 g τομάτες κονσέρβα κομμένες με το ζωμό τους
200-250 g μικρά χτένια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλιά νιφάδες από καυτερό κόκκινο πιπέρι
5 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά ξηρός βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
FALAFEL...
ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
Γρανίτα από mango (Mango sherbet) ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ...
ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΤΣΟΤΣΑΡΑ ...
ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ZUPA OGORKOWA...
ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΠΑΛ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 38 από 422  Επόμενη

Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 g λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
800 g τομάτες κονσέρβα κομμένες με το ζωμό τους
200-250 g μικρά χτένια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλιά νιφάδες από καυτερό κόκκινο πιπέρι
5 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά ξηρός βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε την τομάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε τα χτένια στη σάλτσα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις νιφάδες από το κόκκινο πιπέρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το βασιλικό.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 38 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.