500 γρ σπαγγέτι, σπαγγετίνι ή λιγκουίνια 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένε σε φέτες πάχους 12 χιλιοστών 1 κουτ. τσαγιού φυτικό λάδι 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 βαζάκι (350 γρ) ψητές πιπεριές με το υγρό τους στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους 12 ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες 1/2 κουτ. τσαγιού νιφάδες κόκκινου πιπεριού κοπανιστές αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση 1/4 φλιτζ τυρί φέτα κομματιασμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC. Αλείφουμε 2 μεγάλα ταψιά ελαφρά με λάδι. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στα ταψιά και τα αλείφουμε με λάδι. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 3. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στα κολοκυθάκια και ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ψητές πιπεριές, τις ελιές, τις νιφάδες πιπεριού και το ζυμαρικό. Βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα.
Συνταγή 145 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!