4 κουταλιές ελαιόλαδο κατανεμημένες
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλιτζ. ολόκληρες ντομάτες κομμένες με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ. λιγκουίνια
250 γρ. μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. χτένια
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΈΤΙ ΜΕ ΣΟΣ ΓΑΡΊΔΑΣ ...
Φετουτσίνια με καπνιστό σολωμό (Ι) ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΖΩΜΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ...
Πέννες με πράσινα χτένια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ GARAM ASSAM (ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ) ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (PASTA DIABLO) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΗ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
Πάστα με Broccoli...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 45 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

4 κουταλιές ελαιόλαδο κατανεμημένες
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλιτζ. ολόκληρες ντομάτες κομμένες με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ. λιγκουίνια
250 γρ. μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
250 γρ. χτένια
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε τις ντομάτες. Βάζουμε αλάτι και τις νιφάδες πιπεριού. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Σε μια μεγάλη χύτρα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις γαρίδες και τα χτένια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα χτένια στο μίγμα ντομάτας και ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα μόλις να αρχίσει να κοχλάζει.
4. Αναμιγνύουμε μα το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 45 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.