3 μικροί βολβοί φινόκιο χωρίς τη φούντα του κομμένα στη μέση κατά μήκος
3 κουταλιές βούτυρο
3 φέτες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φέτες
2 1/4 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κότας (ή από1 κύβο σε νερό)
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
Τυροκροκέτες ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΑΧΛΑΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...

Συνταγές » Ορεκτικά
Προηγούμενη Συνταγή 15 από 45  Επόμενη

ΦΙΝΟΚΙΟ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

3 μικροί βολβοί φινόκιο χωρίς τη φούντα του κομμένα στη μέση κατά μήκος
3 κουταλιές βούτυρο
3 φέτες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φέτες
2 1/4 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κότας (ή από1 κύβο σε νερό)
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
2. Βάζουμε τους βολβούς με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρέξ, το ένα κομμάτι κοντά στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τους το σκόρδο και σκορπίζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και επίσης από πάνω το ζωμό κότας.
3. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου για 1 ώρα και 15 λεπτά. Γυρίζουμε το φούρνο στο γκρίλ, ραντίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε κάτω από το γκρίλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Προηγούμενη Συνταγή 15 από 45  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.