1. Χωρίζουμε τα φύλλα της ρόκας, τα κόβουμε σε βολικό μέγεθος και τα κατανέμουμε σε 4 πιάτα. 2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε σύκο στα τέσσερα και τα βάζουμε πάνω στη ρόκα σε κάθε πιάτο. 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το προσούτο σε λωρίδες και το σκορπίζουμε πάνω στη ρόκα και τα σύκα. 4. Βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι σε ένα βιδωτό βάζο. Το κινούμε με δύναμη, μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν και να γίνουν ένα παχύ ντρέσινγκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το τσίλι σε μικρούς κύβους, το προσθέτουμε στο ντρέσινγκ και τα αναμιγνύουμε καλά. 6. Χύνουμε το ντρέσινγκ πάνω στο προσούτο, τη ρόκα και τα σύκα, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να αναμιχθεί καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 14 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!