500 γρ λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι 1 πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρους και νεύρα κομμένη σε κύβους 1 μέτριo κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κονσέρβα τομάτες των 850 γρ κομμένες σε κύβους στραγγισμένες 175 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, κομμένες 1 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκη (1 κουταλάκι ξηρή) 500 γρ χτένια μικρά 1/4 φλιτζ μαϊντανός κομμένος πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ σοτάρουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις ελιές και τη ρίγανη και ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράζει. Βάζουμε τα χτένια και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. 3. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό. Προσθέτουμε μαϊντανό, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 40 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!