1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
8 φέτες τόνου των 120 γρ. πάχους 1,5 εκ.
3 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 τεμ. τζίντζερ φρέσκο των 2,5 εκ. ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ρυζόξιδο
2/3 φλιτζ. σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1 κουταλάκι ζάχαρη
6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. ρυζομακάρονα ή λιγκουίνια
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα τσάιβς
1 κουταλιά μέντα φρέσκια ψιλοκομμένη
κλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
CHOCO BROWNIE ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
Παντεσπάνι ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ZUPA OGORKOWA...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ ...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
Αντζέμ πιλάφι ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 390 από 422  Επόμενη

NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
8 φέτες τόνου των 120 γρ. πάχους 1,5 εκ.
3 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 τεμ. τζίντζερ φρέσκο των 2,5 εκ. ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ρυζόξιδο
2/3 φλιτζ. σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1 κουταλάκι ζάχαρη
6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. ρυζομακάρονα ή λιγκουίνια
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα τσάιβς
1 κουταλιά μέντα φρέσκια ψιλοκομμένη
κλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Τρίβουμε τις φέτες του τόνου με λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το σκόρδο, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό, το ξίδι, τη σόγια σος και 1 κουταλάκι από το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρεμμυδάκι και το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με το μισό μίγμα της σόγια σος.
4. Ψήνουμε τον τόνο στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντάς τον μια φορά, μέχρι να καψαλιστεί εξωτερικά και να είναι ροδαλός στο εσωτερικό. Τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τον διατηρούμε ζεστό.
5. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 8 ζεσταμένα πιάτα. Τοποθετούμε τον τόνο πάνω στο ζυμαρικό και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τη υπόλοιπη σος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξύσμα με τα τσάιβς και την ψιλοκομμένη και τα ρίχνουμε πάνω από κάθε πιάτο. Γρανίρουμε με τα κλαράκια μέντας και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 390 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.