2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα και κομμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι (μπούκοβο)
1 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 250 γρ.σάλτσα ντομάτας
1 κιλό λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο(*)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ CAESAR ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 37 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ 1 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα και κομμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι (μπούκοβο)
1 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ελιές μαύρες ξεσπορισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 250 γρ.σάλτσα ντομάτας
1 κιλό λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο(*)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τις αντσούγες, το μπούκοβο και τις ελιές. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, για 5 λεπτά περίπου.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να ζεσταθεί καλά, για 3-5 λεπτά.
4. Ρίχνουμε μέσα το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 37 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.