500 g λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
800 g τομάτες κονσέρβα κομμένες με το ζωμό τους
200-250 g μικρά χτένια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλιά νιφάδες από καυτερό κόκκινο πιπέρι
5 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά ξηρός βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Σπαγγέτι με μύδια και στρείδια ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΥ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
...
ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΚΩΝΙΑ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Μοσχάρι με Πιπεριές ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 38 από 422  Επόμενη

Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 g λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
800 g τομάτες κονσέρβα κομμένες με το ζωμό τους
200-250 g μικρά χτένια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλιά νιφάδες από καυτερό κόκκινο πιπέρι
5 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά ξηρός βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε την τομάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε τα χτένια στη σάλτσα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις νιφάδες από το κόκκινο πιπέρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το βασιλικό.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 38 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.