Το φαλάφελ είναι μια γνωστή συνταγή σε όλη τη Μέση Ανατολή. Λέγεται όμως πως στην Αίγυπτο υπάρχουν τα καλύτερα φαλάφελ, αφού οι Αιγύπτιοι καλλιεργούν τη φάβα, που είναι το κύριο συστατικό του φαγητού, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στους δρόμους του Καΐρου υπάρχουν διάσπαρτοι υπαίθριοι πάγκοι όπου οι περαστικοί μπορούν να βρουν ζεστά φρεσκοφτιαγμένα φαλάφελ μέσα σε πίτα.
Μουλιάζουμε τη φάβα αποβραδίς σε κρύο νερό. Ύστερα τη βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλίτσες που τις πατάμε ελαφρά για γίνουν πιο επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Συνήθως συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και ταχίνι.
Συνταγή 1 από 33
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!