1 κούπα φάβα σπασμένη
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
Πικάντικο πώντς ανανά ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
Λεμονάδα Nimbu Pani ...
Κοκτέηλ αβοκάντο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ...
ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
Τυροκροκέτες ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
Νερό με κίμινο (Jeera Pani) ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Συνταγή 1 από 33  Επόμενη

FALAFEL0 ψήφοι




 
Το φαλάφελ είναι μια γνωστή συνταγή σε όλη τη Μέση Ανατολή. Λέγεται όμως πως στην Αίγυπτο υπάρχουν τα καλύτερα φαλάφελ, αφού οι Αιγύπτιοι καλλιεργούν τη φάβα, που είναι το κύριο συστατικό του φαγητού, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στους δρόμους του Καΐρου υπάρχουν διάσπαρτοι υπαίθριοι πάγκοι όπου οι περαστικοί μπορούν να βρουν ζεστά φρεσκοφτιαγμένα φαλάφελ μέσα σε πίτα.
Υλικά
1 κούπα φάβα σπασμένη
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη φάβα αποβραδίς σε κρύο νερό. Ύστερα τη βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλίτσες που τις πατάμε ελαφρά για γίνουν πιο επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Συνήθως συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και ταχίνι.

Συνταγή 1 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.