500 γρ πέννες ή μακαρονάκι κοφτό
250 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 φλιτζ φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
120 γρ ελιές μαύρες καλαματιανές χωρίς κουκούτσια
Για το γαρνίρισμα:
1/2 φλιτζ τυρί φέτα κομματιασμένο
1/4 φλιτζ αμύγδαλα καβουρδισμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
Ρέγκα σαγανάκι ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΡΑΓΚΟΥ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ...
Παγωτό βερίκοκο ...
ΜΥΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
Σάμαλι ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 212 από 301  Επόμενη

ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ πέννες ή μακαρονάκι κοφτό
250 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 φλιτζ φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
120 γρ ελιές μαύρες καλαματιανές χωρίς κουκούτσια
Για το γαρνίρισμα:
1/2 φλιτζ τυρί φέτα κομματιασμένο
1/4 φλιτζ αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε αραιά τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να σκουρήνουν. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, ώστε να σκουρήνουν χωρίς να γίνουν νερουλά.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το ζωμό, τις ελιές και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν. Βάζουμε το μίγμα σε πιάτα και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη φέτα και τα αμύγδαλα.

Προηγούμενη Συνταγή 212 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.