50 γρ. σταφίδες
1 βολβός φινόκιο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρια
8 σαρδέλες φρέσκες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλι μικρό
3 φιλέτα αντζούγας σε λάδι
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο.
τυρί πεκορίνο τριμμένο για το σερβίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
CHOCO BROWNIE ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
Παγωτό σοκολάτα ...
Παγωτό Φυστίκι ...
ΠΑΓΩΤΟ...
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
ΨΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ...
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
Γαρίδες με σκόρδο ...
Μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο ...
Γαλατόπιτα με μακαρόνια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ...
Μακαρονάκι με σουπιές και σπανάκι ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 34 από 422  Επόμενη

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ 0 ψήφοι




 
Οι φρέσκες σαρδέλες χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα από την αρχαιότητα. Τρώγονται στη σχάρα, ψητές, τηγανητές, ή μέσα σε ζυμαρικά για νοστιμότατες σάλτσες.
Υλικά

50 γρ. σταφίδες
1 βολβός φινόκιο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρια
8 σαρδέλες φρέσκες ή από κονσέρβα, ξεπλυμένες
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλι μικρό
3 φιλέτα αντζούγας σε λάδι
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο.
τυρί πεκορίνο τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Για τις φρέσκες σαρδέλες:
1. Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε νερό, σκεπασμένες σε μικρό μπολ.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε το φινόκιο για 10 λεπτά. Φυλάμε το υγρό. Βγάζουμε το βολβό με ένα πιρούνι, τον στεγνώνουμε και τον ψιλοκόβουμε.
3. Ζεσταίνουμε το περισσότερο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι πάνω από μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό αραιωμένο στο νερό του φινόκιο.
4. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε μαζί με τα κουκουνάρια. Βράζουμε για 5 λεπτά. Ισιώνουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε μέσα. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας κάπου-κάπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη, προσθέτοντας κι άλλο νερό του φινόκιο, για να μην κολλήσει.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και βάζουμε τις αντσούγες για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, λιώνοντας τες με ένα πιρούνι, και τις προσθέτουμε στη σάλτσα από τις σαρδέλες.
6. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό στο ζωμό του φινόκιο που απέμεινε, προσθέτοντας περισσότερο νερό. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
7. Ανακατεύουμε ο με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τυρί πεκορίνο.

Προηγούμενη Συνταγή 34 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.