1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου. 2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες 4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος 1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο 1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου. 2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες 4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος 1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο 1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα (κλειστά) όστρακα, αφαιρώντας ό,τι γένια ή φυτά έχουν και κυρίως τα τρίβουμε καλά για να φύγει η τυχόν άμμος. 2. Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά ρίχνουμε το λάδι και τις τρεις σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες και τις βράζουμε με το λάδι μέχρι μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν, οπότε με ένα τρυπητό κουτάλι τις βγάζουμε και τις πετάμε (Σημ. Για να φύγει η έντονη γεύση του λαδιού). 3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα όστρακα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τα βράζουμε ώσπου τα όστρακα να ανοίξουν, ενώ στο μεταξύ τα έχουμε ανακατέψει 1-2 φορές (Σημ. Προσοχή: Δεν βράζουμε τα στρείδια). Πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. 4. Αφαιρούμε τα όστρακα, ενώ παίρνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα με προσοχή και γέρνοντας την στο πλάι, ώστε να μη συμπαρασύρουμε την τυχόν άμμο που θα έχει απομείνει. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια, με τα οποία ανακατεύουμε τη σάλτσα και τα βάζουμε στα πιάτα για σερβίρισμα. Βάζουμε τα στρείδια από πάνω σε κάθε πιάτο και τα σερβίρουμε.
Συνταγή 33 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!