1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους
Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου.
2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες
4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα ...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
Χοιρινό με Σέλινο ...
Παγωτό Φράουλα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑΣ ...
Σαλάτα από Broccoli και αμύγδαλα ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ Ή ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΑΓΡΙΌΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΚΑΠΕΛΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 33 από 422  Επόμενη

Μακαρονάδα από στρείδια 2 ψήφοι




 

Υλικά

1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους
Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου.
2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες
4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα (κλειστά) όστρακα, αφαιρώντας ό,τι γένια ή φυτά έχουν και κυρίως τα τρίβουμε καλά για να φύγει η τυχόν άμμος.
2. Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά ρίχνουμε το λάδι και τις τρεις σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες και τις βράζουμε με το λάδι μέχρι μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν, οπότε με ένα τρυπητό κουτάλι τις βγάζουμε και τις πετάμε (Σημ. Για να φύγει η έντονη γεύση του λαδιού).
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα όστρακα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τα βράζουμε ώσπου τα όστρακα να ανοίξουν, ενώ στο μεταξύ τα έχουμε ανακατέψει 1-2 φορές (Σημ. Προσοχή: Δεν βράζουμε τα στρείδια). Πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν.
4. Αφαιρούμε τα όστρακα, ενώ παίρνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα με προσοχή και γέρνοντας την στο πλάι, ώστε να μη συμπαρασύρουμε την τυχόν άμμο που θα έχει απομείνει. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια, με τα οποία ανακατεύουμε τη σάλτσα και τα βάζουμε στα πιάτα για σερβίρισμα. Βάζουμε τα στρείδια από πάνω σε κάθε πιάτο και τα σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 33 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.