1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιά σούπας αλεύρι
2 κονσέρβες στρείδια από κονσέρβα με το χυμό τους(περίπου 200 γρ η κάθε μια)
1/2 φλιτζ γάλα
3 κουταλιές σούπας κρασί ή χυμός λεμονιού
100 γρ ελιές μαύρες χοντροκομμένες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
350 γρ λιγκουίνια βρασμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ...
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
Στραπατσάδα ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...
Καραβίδες με σος περνό...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 56 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΤΡΕΙΔΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιά σούπας αλεύρι
2 κονσέρβες στρείδια από κονσέρβα με το χυμό τους(περίπου 200 γρ η κάθε μια)
1/2 φλιτζ γάλα
3 κουταλιές σούπας κρασί ή χυμός λεμονιού
100 γρ ελιές μαύρες χοντροκομμένες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
350 γρ λιγκουίνια βρασμένα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λάδι και βούτυρο σε μια πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα στρείδια φυλάγοντας το υγρό. Προσθέτουμε γάλα στο υγρό, μέχρι να πάρουμε συνολικά 1,5 φλιτζ. Προσθέτουμε, μαζί με τα στρείδια, στο μίγμα του βουτύρου. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και πήξει κάπως. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, τις ελιές, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Ζεσταίνουμε καλά, το βάζουμε πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 56 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.