Αφαιρούμε από τα καλαμάρια τα κεφάλια, τα πόδια και το πτερύγιο, αφήνοντας μόνο το σώμα. Για τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κεφάλια κλπ. μέρη των καλαμαριών και μαγειρεύουμε μέχρι αυτά να αλλάξουν χρώμα, συνήθως να γίνουν κοκκινωπά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τον τοματοπολτό, τις σταφίδες, 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το περιεχόμενο. Γέμισμα των καλαμαριών: Γεμίζουμε κάθε καλαμάρι με ποσότητα γέμισης. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Βάζουμε τα καλαμάρια σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί τα ένα πλάι στο άλλο. Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 350οC για 1 ώρα. Για το σερβίρισμα: Σερβίρετε ως κύριο πιάτο μαζί με μια σαλάτα. Πάει πολύ με τζατζίκι. Είναι κατάλληλο για μεζές με ούζο ή άλλο απεριτίφ.
Συνταγή 104 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!