4-5 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. καλαμαράκια
3/8 φλιτζ. και 6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. μαύρες ελιές (π.χ. Καλαμών) χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες
600 γρ. φετουτσίνια
χυμός από 1,5 λεμόνι,

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
ΠΟΠΚΟΡΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΚΑΡΙ...
ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΝΟΥΝΤΛ ...
Παγωτό σοκολάτα ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
Γέμιση γαλοπούλας...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
Κοτόπουλο Κοκκινιστό ...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 17 από 57  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ 0 ψήφοι




 
Είναι φανερή η γιαπωνέζικη επίδραση στο πιάτο αυτό.
Υλικά

4-5 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. καλαμαράκια
3/8 φλιτζ. και 6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. μαύρες ελιές (π.χ. Καλαμών) χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες
600 γρ. φετουτσίνια
χυμός από 1,5 λεμόνι,

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε μπουκιές και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα καλαμαράκια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 ώρες στο ψυγείο. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.
2. Βράζουμε τα φετουτσίνια και στο μεταξύ τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε καυτό ελαιόλαδο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο.
3. Στίβουμε το λεμόνι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τα καλαμάρια, τα κρεμμύδια και τις ελιές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού κατά τη γεύση. Το αφήνουμε 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού ρίξουμε ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.

Προηγούμενη Συνταγή 17 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.