1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια σος και το πιπέρι καγιέν. Το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τις γαρίδες με ένα τρυπητό κουτάλι, διατηρώντας το ζωμό. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τις γαρίδες. 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε καλά. 3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό, το ζωμό που διατηρήσαμε, τις γαρίδες, το σησαμέλαιο, το κρεμμυδάκι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια, ώσπου να αναμιχθούν καλά. Μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη και να φυλαχθεί στο ψυγείο.
Συνταγή 18 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!