2 κούπες ρύζι για ριζότο
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι του στιφάδου
1 κούπα λευκό κρασί,
10 γρ. μαύρη τρούφα για κάθε άτομο,
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα,
3 κουταλιές σαντιγί χτυπημένη με λάδι τρούφας για κάθε άτομο
3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
8 μεγάλα χτένια
40 γρ. γλυκάδια για κάθε άτομο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
10 γρ. ζάχαρη.
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κούπα Μαυροδάφνη
1 κουταλιά γλ. χυμό λεμονιού
40 γρ. βούτυρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
Ντολμάδες - Λαχανοντολμάδες...
Μοσχάρι με αρακά ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΛΑΜΠΕ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Μύδια μαρινάτα με κάρι ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
Στραπατσάδα ...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...
ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 317 από 422  Επόμενη

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κούπες ρύζι για ριζότο
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι του στιφάδου
1 κούπα λευκό κρασί,
10 γρ. μαύρη τρούφα για κάθε άτομο,
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα,
3 κουταλιές σαντιγί χτυπημένη με λάδι τρούφας για κάθε άτομο
3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
8 μεγάλα χτένια
40 γρ. γλυκάδια για κάθε άτομο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
10 γρ. ζάχαρη.
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κούπα Μαυροδάφνη
1 κουταλιά γλ. χυμό λεμονιού
40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μαύρη τρούφα και λίγο-λίγο το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σαντιγί και την παρμεζάνα. Αχνίζουμε τα γλυκάδια για 1`, τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα γλυκάδια και τα χτένια σε λίγο ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα: διαλύουμε σε δυνατή φωτιά τη ζάχαρη στο μπαλσάμικο μέχρι να γίνει καραμέλα. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και προσθέτουμε το λεμόνι και το θυμάρι. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Στο πιάτο, σερβίρουμε πρώτα το ριζότο. από πάνω τα γλυκάδια και τα χτένια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Προηγούμενη Συνταγή 317 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.