500-750 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 φιλέτα αντσούγας από λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρ.)
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος (προαιρ.)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
6 λίτρα νερό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΠΙΤΣΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΡΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Σπαγγέτι με καπνιστό σολωμό και μουστάρδα ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Ο ΓΚΡΑΤΕΝ ...
ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ...
ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
Πάστα με Broccoli ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΛΙΝΓKΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 318 από 422  Επόμενη

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά
500-750 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 φιλέτα αντσούγας από λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρ.)
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος (προαιρ.)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
6 λίτρα νερό

Εκτέλεση
1. Σιγοβράζουμε το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το σπάζουμε με το πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Το στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό του, το οποίο χύνουμε στο νερό του ζυμαρικού, για να ενισχύσει τη γεύση του.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις νιφάδες και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε στο λάδι με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και αναμιγνύουμε καλά. Το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό του. Το βάζουμε σε ένα ζεστό μπολ και το περιχύνουμε με τη καυτή σάλτσα κουνουπιδιού, ανακατεύοντας (αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε κουταλιές από το υγρό βρασίματος.) Βάζουμε μαϊντανό, αν χρησιμοποιούμε, και το πιπέρι.
4. Σερβίρουμε σε προθερμασμένα πιάτα. Δεν χρειάζεται τυρί, εκτός αν μας αρέσει ιδιαίτερα. Πηγαίνει με σαλάτα από ντομάτες και λευκό κρεμμύδι.

Προηγούμενη Συνταγή 318 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.