2 φλιτζ. μικρά στρείδια
αλάτι κατά τη γεύση
850 ml γάλα
ελαιόλαδο
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
tabasco κατά τη γεύση
250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες
και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΨΑΡΙΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΛΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΚΡΕΜΩΔΗ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ Η ΡΥΖΙ ...
Γαλέος με πιπεριές ...
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ...
Μπριζόλες με Τεκίλα ...
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 319 από 422  Επόμενη

Ραγού από στρείδια 0 ψήφοι




 
Το ραγού από στρείδια μπορεί να είναι είτε αγνό και απλό, είτε πλούσιο, σφιχτό και πικάντικο. Το κεντρικό σημείο είναι να μην βράζουμε το γάλα και να μην παραβράζουμε τα στρείδια.
Υλικά

2 φλιτζ. μικρά στρείδια
αλάτι κατά τη γεύση
850 ml γάλα
ελαιόλαδο
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
tabasco κατά τη γεύση
250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες
και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα στρείδια σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με το δικό τους ζωμό, ώσπου οι άκρες τους να αρχίσουν να γυρίζουν (όχι πάνω από 5 λεπτά). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και στο σημείο αυτό προσθέτουμε όποια παραλλαγή γεύσης επιθυμούμε (βλ. παρακάτω).
2. Προσθέτουμε τα στρείδια με το ζωμό τους και σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε κατά τη γεύση αλάτι και πιπέρι και μια ιδέα tabasco. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και ζεσταίνουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
3. Ζεσταίνουμε τα μπολ στο φούρνο. Κατανέμουμε το ραγού σε μπολ κι από πάνω 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο, και ρίχνουμε επίσης πάπρικα ή μαϊντανό.

Προηγούμενη Συνταγή 319 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

κοστασ 03-11-2009 01:08:59

pou mporw na vrw steidia kai gialisteres stin athina?oxi se magazi..alla na agorasw gia to spiti...???

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.