2 φλιτζ. μικρά στρείδια αλάτι κατά τη γεύση 850 ml γάλα ελαιόλαδο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι tabasco κατά τη γεύση 250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση
Το ραγού από στρείδια μπορεί να είναι είτε αγνό και απλό, είτε πλούσιο, σφιχτό και πικάντικο.
Το κεντρικό σημείο είναι να μην βράζουμε το γάλα και να μην παραβράζουμε τα στρείδια.
Υλικά
2 φλιτζ. μικρά στρείδια αλάτι κατά τη γεύση 850 ml γάλα ελαιόλαδο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι tabasco κατά τη γεύση 250 g ταλιατέλες, βρασμένες, στραγγισμένες και ζεσταμένες με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα στρείδια σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με το δικό τους ζωμό, ώσπου οι άκρες τους να αρχίσουν να γυρίζουν (όχι πάνω από 5 λεπτά). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και στο σημείο αυτό προσθέτουμε όποια παραλλαγή γεύσης επιθυμούμε (βλ. παρακάτω). 2. Προσθέτουμε τα στρείδια με το ζωμό τους και σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε κατά τη γεύση αλάτι και πιπέρι και μια ιδέα tabasco. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και ζεσταίνουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε. 3. Ζεσταίνουμε τα μπολ στο φούρνο. Κατανέμουμε το ραγού σε μπολ κι από πάνω 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο, και ρίχνουμε επίσης πάπρικα ή μαϊντανό.
Συνταγή 319 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
κοστασ 03-11-2009 01:08:59
pou mporw na vrw steidia kai gialisteres stin athina?oxi se magazi..alla na agorasw gia to spiti...???
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!