1 μελιτζάνα 400-500 γρ κομμένη σε κύβους των 12 χιλιοστών
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 κιλό τομάτες
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φιλέτα αντσούγας κομμένα
120 γρ ελιές μαύρες καλαματιανές από άλμη, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
12 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
500 γρ σπαγγέτι
1/2 φλιτζ τριμμένο τυρί πεκορίνο ρομάνο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ...
ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Παπουτσάκια ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
Κρύα μελιτζάνα πικάντικη ...
ΚΥΔΩΝΙ ΨΗΤΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΚΡΥΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ (VITELLO TONNATO)...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΛΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΒΟΤΚΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 273 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ 0 ψήφοι




 
Η κουζίνα των Συρακουσών, ενός όμορφου λιμανιού στο Ιόνιο Πέλαγος, χαρακτηρίζεται από πολύ αρωματικούς συνδυασμούς λαχανικών και θαλασσινών, παράδειγμα της οποίας είναι η παρούσα μακαρονάδα.
Υλικά

1 μελιτζάνα 400-500 γρ κομμένη σε κύβους των 12 χιλιοστών
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 κιλό τομάτες
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φιλέτα αντσούγας κομμένα
120 γρ ελιές μαύρες καλαματιανές από άλμη, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
12 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
500 γρ σπαγγέτι
1/2 φλιτζ τριμμένο τυρί πεκορίνο ρομάνο

Εκτέλεση
1. Απλώνουμε τη μελιτζάνα πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας και της ρίχνουμε αλάτι. Την αφήνουμε για 30 λεπτά και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεματίζουμε την πιπεριά στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει από παντού. Την τυλίγουμε σε χαρτοσακούλα και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Την ξεφλουδίζουμε, την ξεσποριάζουμε και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεματίζουμε τις τομάτες σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις τομάτες. Τις κόβουμε στη μέση και τις ξεσποριάζουμε. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε λάδι μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει, περίπου για 3 λεπτά. Πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα στην κατσαρόλα και σoτάρουμε μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό, την κάπαρη και την πιπεριά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου για 20 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 273 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.