2 κούπες ρύζι για ριζότο 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι του στιφάδου 1 κούπα λευκό κρασί, 10 γρ. μαύρη τρούφα για κάθε άτομο, 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, 3 κουταλιές σαντιγί χτυπημένη με λάδι τρούφας για κάθε άτομο 3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου 8 μεγάλα χτένια 40 γρ. γλυκάδια για κάθε άτομο 2 κουταλιές μπαλσάμικο 10 γρ. ζάχαρη. 1 κλωνάρι θυμάρι 1 κούπα Μαυροδάφνη 1 κουταλιά γλ. χυμό λεμονιού 40 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μαύρη τρούφα και λίγο-λίγο το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σαντιγί και την παρμεζάνα. Αχνίζουμε τα γλυκάδια για 1`, τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα γλυκάδια και τα χτένια σε λίγο ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα: διαλύουμε σε δυνατή φωτιά τη ζάχαρη στο μπαλσάμικο μέχρι να γίνει καραμέλα. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και προσθέτουμε το λεμόνι και το θυμάρι. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Στο πιάτο, σερβίρουμε πρώτα το ριζότο. από πάνω τα γλυκάδια και τα χτένια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Συνταγή 317 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!