600 γρ καραβίδες χωρίς κελύφη
30 γρ βούτυρο
5 γρ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στιφάδου
20 ml pernod
100 ml ξηρό λευκό κρασί
100 ml ζωμός ψαριού
300 ml παχιά κρέμα
60 γρ μαλακό βούτυρο για το τέλος
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
λίγα φύλλα εστραγκόν κομμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΠΑΜΙ ΓΚΟΡΕΝΓΚ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΜΕ NOCCIOLE ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
Παγωτό μάνγκο με σoς γλυκοκαυτερή ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Ρολάκια από μοσχάρι ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΚΑΠΡΕΖΕ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙΕΣ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΜΑΥΡΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Pasta Rustica) ...
Λιγκουίνια με γαρίδες και σκόρδο ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ...
Κοκκινιστό με φέτα ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 102 από 137  Επόμενη

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

600 γρ καραβίδες χωρίς κελύφη
30 γρ βούτυρο
5 γρ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στιφάδου
20 ml pernod
100 ml ξηρό λευκό κρασί
100 ml ζωμός ψαριού
300 ml παχιά κρέμα
60 γρ μαλακό βούτυρο για το τέλος
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
λίγα φύλλα εστραγκόν κομμένα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε αλατοπίπερο στις καραβίδες και τις σοτάρουμε στο βούτυρο και το κρεμμυδάκι στιφάδου. Ρίχνουμε το pernod και βάζουμε φωτιά. Όταν σβήσει προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τις καραβίδες και τις διατηρούμε ζεστές.
2. Σιγοβράζουμε για μειωθεί το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και συνεχίζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας. Προσθέτουμε την κρέμα και το εστραγκόν και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι η σως να πάρει την επιθυμητή υφή, αναμιγνύουμε το μαλακό βούτυρο και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σερβίρουμε τις καραβίδες με τη σως από πάνω.

Προηγούμενη Συνταγή 102 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.