500 γρ. καραβίδες βρασμένες (λίγο) με αρωματικό μπουκέτο και λίγο λευκό κρασί 1 βολβό μάραθου 1 κατσαρή σαλάτα ή κατσαρό αντίδι 1 μάτσο ρόκα λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο χυμό 1/2 λεμονιού ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 σφηνάκι κονιάκ αλατοπίπερο (λευκό και πράσινο πιπέρι)
Εκτέλεση
Αφού βράσουν οι καραβίδες, τις καθαρίζετε και τις κρατάτε χλιαρές. Στο ζουμί τους θα βράσετε το μάραθο σε μπαστουνάκια (να κρατάει). Τα κεφάλια και το οστρακόδερμο τους θα τα τσιγαρίσετε με λίγο λάδι και το σκόρδο και θα σβήσετε, αφού αλατοπιπερώστε πρώτα με το κονιάκ και μετά με το κρασί. Κοπανιστέ λίγο με ένα ματσάτι. Σπάστε τα στον πολτοποιητή και σουρώστε προσεκτικά. Τον σουρωμένο πολτό χτυπήστε τον με λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο. Κόψτε τα σαλατικά με το χέρι. αναμίξτε με το σχινόπρασο και τον κρυωμένο μάραθο. βάλτε την ψίχα καραβίδας από πάνω και περιχύστε με τη σάλτσα, που πρέπει να είναι κρύα (θερμοκρασία δωματίου).
Συνταγή 101 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!