500 γρ. καραβίδες βρασμένες (λίγο) με αρωματικό μπουκέτο και λίγο λευκό κρασί
1 βολβό μάραθου
1 κατσαρή σαλάτα ή κατσαρό αντίδι
1 μάτσο ρόκα
λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό 1/2 λεμονιού
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
αλατοπίπερο (λευκό και πράσινο πιπέρι)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...
ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΣΟΣ ΡΟΚΦΟΡ ...
...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
Φιλέτα μόσχου μαρινάτα με κόκκινο κρασί και τσίλι ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...
ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
ΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ TOMΑΤΑ ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΜΑΡΟΥΛΙ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 101 από 137  Επόμενη

ΚΑΡΑΒΙΔΟΣΑΛΑΤΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. καραβίδες βρασμένες (λίγο) με αρωματικό μπουκέτο και λίγο λευκό κρασί
1 βολβό μάραθου
1 κατσαρή σαλάτα ή κατσαρό αντίδι
1 μάτσο ρόκα
λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό 1/2 λεμονιού
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
αλατοπίπερο (λευκό και πράσινο πιπέρι)

Εκτέλεση
Αφού βράσουν οι καραβίδες, τις καθαρίζετε και τις κρατάτε χλιαρές. Στο ζουμί τους θα βράσετε το μάραθο σε μπαστουνάκια (να κρατάει). Τα κεφάλια και το οστρακόδερμο τους θα τα τσιγαρίσετε με λίγο λάδι και το σκόρδο και θα σβήσετε, αφού αλατοπιπερώστε πρώτα με το κονιάκ και μετά με το κρασί. Κοπανιστέ λίγο με ένα ματσάτι. Σπάστε τα στον πολτοποιητή και σουρώστε προσεκτικά. Τον σουρωμένο πολτό χτυπήστε τον με λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο. Κόψτε τα σαλατικά με το χέρι. αναμίξτε με το σχινόπρασο και τον κρυωμένο μάραθο. βάλτε την ψίχα καραβίδας από πάνω και περιχύστε με τη σάλτσα, που πρέπει να είναι κρύα (θερμοκρασία δωματίου).

Προηγούμενη Συνταγή 101 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.