75 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
2-4 φρέσκα χτένια
75 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες
1/2 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλάκι κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλάκια νερό
275 γρ. νουντλ αβγού
5-6-κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
50 γρ. πλατιά φασόλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοτριμμένα
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Πατέ τόνου ...
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΜΠΟΤΙ ΚΕΜΠΑΠ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...

Συνταγές » Κινέζικα
Προηγούμενη Συνταγή 36 από 47  Επόμενη

0 ψήφοι




 

Υλικά

75 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
2-4 φρέσκα χτένια
75 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες
1/2 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλάκι κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλάκια νερό
275 γρ. νουντλ αβγού
5-6-κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές ελαφριά σόγια σος
50 γρ. πλατιά φασόλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοτριμμένα
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο

Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε τα καλαμαράκια και χαράζουμε το εσωτερικό σε ζιγκ-ζαγκ. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα μουσκεύουμε σε βραστό νερό μέχρι να γίνουν σγουρά. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
2. Κόβουμε κάθε χτένι στα τέσσερα. Κόβουμε τις γαρίδες εγκάρσια κατά μήκος αν είναι μεγάλες. Αναμιγνύουμε τα χτένια και τις γαρίδες με το ασπράδι και το κορνφλάουρ.
3. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και ξαναστραγγίζουμε τα νουντλ και να αναμιγνύουμε με μια κουταλιά λάδι.
4. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε προθερμασμένο γουόκ. Βάζουμε τα νουντλ και 1 κουταλιά σόγια σος και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 3-4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι τηγανίζουμε αναδεύοντας τα φασολάκια και τα θαλασσινά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλάτι και τη ζάχαρη, το ρυζόκρασο, την υπόλοιπη σόγια σος και τα μισά κρεμμυδάκια.
6. Ρίχνουμε το μίγμα θαλασσινών πάνω στα νουντλ και από πάνω λίγο σησαμέλαιο. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 36 από 47  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.