250 γρ. ξηρά ή φρέσκα νουντλ με αβγά 60 γρ. σέλερι 60 γρ. ρίζες μπαμπού από κονσέρβα 2 κουταλιές φυστικέλαιο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 250 γρ. μικρά στρογγυλά μανιτάρια ολόκληρα 1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος 2 κουταλιές σκούρα σόγια σος 2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο 3 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών 1 κουταλιά ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι 1 κουταλάκι ζάχαρη 125 γρ. φύτρα σόγιας κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Τα φρέσκα νουντλ τα ζεματίζουμε πρώτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει για 3-5 λεπτά. Τα ξηρά νουντλ τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό όπου χρειάζεται. 2. Κόβουμε κατά μήκος το σέλερι και μετά διαγώνια σε λεπτές φέτες. Σχίζουμε σε κομμάτια τις ρίζες μπαμπού. 3. Ζεσταίνουμε το γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί σε μέτριο βαθμό, προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σέλερι και τις ρίζες μπαμπού και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 5 λεπτά περίπου. 4. Στραγγίζουμε καλά τα νουντλ και τα βάζουμε στο γουόκ. Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τις φύτρες σόγιας. Δίνουμε στο μίγμα ένα καλό τελικό ανακάτεμα και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. 5. Γαρνίρουμε με φρέσκα κλαράκια κόλιαντρου και σερβίρουμε.
Συνταγή 37 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!