40 γρ. ρόκα
4 φρέσκα σύκα
4 φέτες προσούτο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι λεπτόρρευστο
1 μικρό κόκκινο τσίλι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΟΖΑΡΣΚΙ...
ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΟΝΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (κατά G.S.Holister) ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΧΟΡΣΡΑΝΤΙΣ ΣΟΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Χοιρινό Κρασάτο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ...
Φετουτσίνια με καπνιστό σολωμό (Ι) ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 66 από 170  Επόμενη

0 ψήφοι




 

Υλικά

40 γρ. ρόκα
4 φρέσκα σύκα
4 φέτες προσούτο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι λεπτόρρευστο
1 μικρό κόκκινο τσίλι

Εκτέλεση
1. Χωρίζουμε τα φύλλα της ρόκας, τα κόβουμε σε βολικό μέγεθος και τα κατανέμουμε σε 4 πιάτα.
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε σύκο στα τέσσερα και τα βάζουμε πάνω στη ρόκα σε κάθε πιάτο.
3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το προσούτο σε λωρίδες και το σκορπίζουμε πάνω στη ρόκα και τα σύκα.
4. Βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι σε ένα βιδωτό βάζο. Το κινούμε με δύναμη, μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν και να γίνουν ένα παχύ ντρέσινγκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το τσίλι σε μικρούς κύβους, το προσθέτουμε στο ντρέσινγκ και τα αναμιγνύουμε καλά.
6. Χύνουμε το ντρέσινγκ πάνω στο προσούτο, τη ρόκα και τα σύκα, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να αναμιχθεί καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 66 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.