500 γρ. καβούρια ή αστακός
6 φρέσκα κόκκινα τσίλι
5 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ολόκληρο φρέσκο φυτό κολίαντρου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα
3 κουταλιές κέτσαπ τομάτας
1,5 κουταλιά ζάχαρη κατά τη γεύση
1/4 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά αλμυρή σκούρα πάστα από φασόλια σόγιας
1 φλιτζ. Νερό
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
1/2 κουταλιά λευκό ξύδι ή χυμός λεμονιού
1/4 κουταλιά σκούρα σόγια σος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΤΣΙΣ...
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ ...
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
Λάχανο Βραστό...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG ...
Αγκινάρες Πανέ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΟΣ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ ...
TOFU ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES ...
ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕ ΜΕ HORSERADISH ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ...
ΠΑΝΤ ΤΑΪ (Ταϊλάνδη) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 233 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ 3 ψήφοι




 
Πρόκειται για ένα πιάτο δημοφιλέστατο μεταξύ των κατοίκων της Σιγκαπούρης. Βρίσκεται επίσης σε πολλά μεγάλα εστιατόρια του κόσμου. Οι πλούσιες ποσότητες από φρέσκα τσίλι και σκόρδο το κάνουν πολύ πικάντικο και εύγευστο. Το πιάτο αυτό μαρτυρά τη μεγάλη αγάπη των Κινέζων για τα καυτερά φαγητά της Μαλαισίας. Ο σωστός τρόπος να τρώει κανείς το πιάτο αυτό είναι με μεγάλα κομμάτια ψωμί, που βουτάει στην πεντανόστιμη σάλτσα, όμως ο συνδυασμός με ζυμαρικό αποτελεί άκρως ενδιαφέρουσα διαστροφή της αρχικής ιδέας.
Υλικά

500 γρ. καβούρια ή αστακός
6 φρέσκα κόκκινα τσίλι
5 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ολόκληρο φρέσκο φυτό κολίαντρου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα
3 κουταλιές κέτσαπ τομάτας
1,5 κουταλιά ζάχαρη κατά τη γεύση
1/4 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά αλμυρή σκούρα πάστα από φασόλια σόγιας
1 φλιτζ. Νερό
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
1/2 κουταλιά λευκό ξύδι ή χυμός λεμονιού
1/4 κουταλιά σκούρα σόγια σος

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τον ωμό αστακό, σπάζουμε τις δαγκάνες και ρηγματώνουμε το κέλυφος κτυπώντας το ελαφρά με ένα γουδόχερο. Για τα καβούρια, κόβουμε το σώμα τους στα δυο και μετά το κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Πλένουμε και κρατάμε τα κελύφη. Για τον αστακό, κόβουμε την ουρά και το κεφάλι, καθώς και το σώμα, μαζί με το κέλυφος, σε κομμάτια μήκους μεγάλου δακτύλου.
2. Ρίχνουμε το κεφάλι και την ουρά του αστακού σε νερό που βράζει, μέχρι τα κελύφη να κοκκινίσουν (Προσοχή: Το κρέας του αστακού μπορεί να φύγει, αν έχει σπάσει το κέλυφος.) Τα βγάζουμε από το νερό και τα φυλάμε για διακόσμηση.
3. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κοπανάμε λίγο. Το ίδιο και τα τσίλι ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
4. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πετάμε τις ρίζες και τα κόβουμε σε μήκος δακτύλου. Κόβουμε τον κολίαντρο σε κομμάτια μήκους 2,5 εκ.
5. Αναμιγνύουμε τα υλικά εκτός από το ξύδι ή χυμό λεμονιού.
6. Ζεσταίνουμε το wok, βάζουμε λάδι και, μόλις κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 λεπτό, βάζουμε τα τσίλι, τηγανίζουμε αναδεύοντας για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε τον αστακό ή τα κομμάτια του καβουριού.
6. Τηγανίζουμε αναδεύοντας για 2-3 λεπτά, ώσπου τα κελύφη να κοκκινίσουν ελαφρά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, την προσθέτουμε στο καβούρι ή τον αστακό και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε με ένα σκέπασμα και σιγοβράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, ώσπου τα κελύφη να πάρουν ένα λαμπρό κόκκινο χρώμα.
7. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίροντας με φύλλα κολίαντρου.

Προηγούμενη Συνταγή 233 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

kiriakos 12-10-2009 22:34:31

κυριακοσ 12-10-2009 22:30:07

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.