500 γρ. σπαγετίνι ή ταλιατέλες 750 γρ. τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες ή ένα κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (κονκασέ) 1 κουταλιά τοματοπολτός 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 πρέζα θυμάρι 250 γρ. τόνος κονσέρβας σε ελαιόλαδο τριμμένος 5 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλάκι βασιλικός ή μαϊντανός ξηρός αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Ροδίζουμε το σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις τομάτες και τον τοματοπολτό, ανακατεύουμε, βάζουμε αλατοπίπερο και βράζουμε το μίγμα για 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το νερό της τομάτας. Προσθέτουμε τον τόνο και το λάδι του στη σάλτσα και βράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά. 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ανακατεύουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας βασιλικό και τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρουμε καυτό ή κρύο.
Συνταγή 232 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!