2,5 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
300 γρ σπανάκι αποψυγμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αβγά
1/2 φλιτζ γάλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΥΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
Ψαρονέφρι της Πλάκας ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΚΟΝΗ 5 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
Σαλάτα από Broccoli και αμύγδαλα ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ, ΕΛΙΕΣ, ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΑΓΚΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
Χοιρινό Φρικασέ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΒΟΛΒΟ ΜΑΡΑΘΟΥ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
Λιγκουίνια με γαρίδες πορτοκάλι και εστραγκόν ...
Σπαγγέτι με μύδια και στρείδια ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 126 από 301  Επόμενη

ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2,5 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
300 γρ σπανάκι αποψυγμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αβγά
1/2 φλιτζ γάλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα των 6 λίτρων και σε δυνατή φωτιά βράζουμε 4 λίτρα νερό. Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ, κτυπάμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το σπανάκι, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 φλιτζ νερό, μέχρι να το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και πάνω από το νερό που σιγοβράζει, με μια λαστιχένια σπάτουλα, πιέζουμε το μίγμα μέσα από μια μηχανή σπέτσλε (ή τρυπητό με μεγάλες τρύπες.) Μαγειρεύουμε τα σπέτσλε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σφικτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε τα σπέτσλε να μην κολλήσουν και τα στραγγίζουμε καλά στο τρυπητό.
3. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα των 30 εκ. και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, την παρμεζάνα, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι, μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα σπέτσλε και ζεσταίνουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 126 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.