2,5 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
300 γρ σπανάκι αποψυγμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αβγά
1/2 φλιτζ γάλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ) ...
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
Κοτόπουλο ψητό κατσαρόλας ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Αστακός Βραστός ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΚΡΕΜΩΔΗ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ...
ΤΟΡΤΕΛΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 126 από 301  Επόμενη

ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2,5 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
300 γρ σπανάκι αποψυγμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αβγά
1/2 φλιτζ γάλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1,5 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα των 6 λίτρων και σε δυνατή φωτιά βράζουμε 4 λίτρα νερό. Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ, κτυπάμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το σπανάκι, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/2 φλιτζ νερό, μέχρι να το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και πάνω από το νερό που σιγοβράζει, με μια λαστιχένια σπάτουλα, πιέζουμε το μίγμα μέσα από μια μηχανή σπέτσλε (ή τρυπητό με μεγάλες τρύπες.) Μαγειρεύουμε τα σπέτσλε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σφικτά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε τα σπέτσλε να μην κολλήσουν και τα στραγγίζουμε καλά στο τρυπητό.
3. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα των 30 εκ. και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, την παρμεζάνα, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι, μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα σπέτσλε και ζεσταίνουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 126 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.