Για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
4 μεγάλα αβγά κτυπημένα
400 ml νερό (ή περισσότερο)

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το νερό που βράζει:
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου

Για τη σύνθεση του φαγητού:
120 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο ή μισό-μισό με παρμεζάνα)
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ ...
Σάλτσα σπαγγέτι με γαρίδες και κοτόπουλο ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΤΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ (Κίνα) ...
ΛΙΓΚΟΥΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ CAJUN ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΑΣ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΗ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ...
Σπαγγέτι με αχινούς ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 125 από 301  Επόμενη

ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ 0 ψήφοι




 

Υλικά

Για τη ζύμη:
450 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
4 μεγάλα αβγά κτυπημένα
400 ml νερό (ή περισσότερο)

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το νερό που βράζει:
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου

Για τη σύνθεση του φαγητού:
120 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο ή μισό-μισό με παρμεζάνα)
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Σε ένα φαρδύ μπολ απλώνουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τα κτυπημένα αβγά και 100 ml νερό. Ζυμώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, προσθέτοντας βαθμιαία άλλα 300 ml νερό, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη, ελαστική και σφιχτή, αλλά να ρέει μέσα από τις τρύπες της συσκευής σπέτσλε.
2. Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με ένα κύβο ζωμού κοτόπουλου και 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ έχουμε βάλει νερό στη φωτιά με δυο κύβους ζωμού κοτόπουλου, που κοχλάζει δυνατά. Τοποθετούμε τη συσκευή πάνω στην κατσαρόλα και με μια βαθιά κουτάλα γεμίζουμε το κουπάκι της με ζύμη. Κινούμε το κουπάκι πέρα-δώθε, οπότε οι σταγόνες της ρευστής ζύμης πέφτουν στο νερό που βράζει και μαγειρεύονται, οπότε ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Αφού χρησιμοποιήσουμε τη μισή ζύμη, μαζεύουμε τα σπέτσλε από την επιφάνεια με μια τρύπια κουτάλα και τα απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος ή πυρέξ προθερμασμένο. Ρίχνουμε από πάνω το μισό μίγμα κρεμμυδιών και το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.
4. Σερβίρουμε αμέσως από το πυρέξ, που το τοποθετούμε στο τραπέζι πάνω σε θερμαντικό σκεύος (rechaud).

Προηγούμενη Συνταγή 125 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.