500 γρ βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό 250 γρ λαχανικά ανάμικτα, όπως κολοκυθάκια κομμένα σε στρογγυλές φέτες, μπρόκολο κομμένο σε πολύ μικρά ανθάκια, φασόλια φρέσκα πλατιά με κομμένες άκρες, καρότα κομμένα σε διαγώνιες φέτες, όπως επίσης σέλερι, μανιτάρια μικρά κομμένα στη μέση, κρεμμυδάκια φρέσκα και σπαράγγια κομμένα κατά μήκος ή σε φέτες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες 250 γρ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές διαγώνιες φέτες Ντρέσινγκ: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά σέρι ½-1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος 1 κουταλιά βασιλικός κομμένος ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο 2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν αλάτι και πιπέρι λίγη ζάχαρη
Ένας θαυμάσιος συνδυασμός από γεύσεις και χρώματα.
Υλικά
500 γρ βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό 250 γρ λαχανικά ανάμικτα, όπως κολοκυθάκια κομμένα σε στρογγυλές φέτες, μπρόκολο κομμένο σε πολύ μικρά ανθάκια, φασόλια φρέσκα πλατιά με κομμένες άκρες, καρότα κομμένα σε διαγώνιες φέτες, όπως επίσης σέλερι, μανιτάρια μικρά κομμένα στη μέση, κρεμμυδάκια φρέσκα και σπαράγγια κομμένα κατά μήκος ή σε φέτες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες 250 γρ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές διαγώνιες φέτες Ντρέσινγκ: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά σέρι ½-1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος 1 κουταλιά βασιλικός κομμένος ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο 2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν αλάτι και πιπέρι λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και ξεπλένουμε το ζυμαρικό και το αφήνουμε μέσα σε κρύο νερό. 2. Βάζουμε τα ανάμικτα λαχανικά σε αλατισμένο νερό που βράζει (εκτός από το αγγούρι και τις ελιές) για 3 λεπτά μέχρι μόλις να μαλακώσουν (εναλλακτικά τα βάζουμε στον ατμό, μέχρι να μαλακώσουν.) Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. 3. Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα συστατικά του ντρέσινγκ. 4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τα αναμιγνύουμε με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις ελιές τα ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν καλά. Βάζουμε από πάνω αλατοπίπερο κατά τη γεύση ή, καλύτερα, πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο και τριμμένο τυρί φέτα. 5. Παγώνουμε τη σαλάτα για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε. (Πηγαίνει με ποικιλία αλλαντικών ή κρύων κρεάτων και γαλλικό ψωμί.)
Συνταγή 83 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!