4-5 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. καλαμαράκια
3/8 φλιτζ. και 6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. μαύρες ελιές (π.χ. Καλαμών) χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες
600 γρ. φετουτσίνια
χυμός από 1,5 λεμόνι,

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ...
Μακαρονάδα Αλφρέντο...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΑΓΓΟΥΡΟΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΙ ...
ΣΑΡΓΟΙ - ΤΟΥΡΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΚΥΠΡΙΩΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ...
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΛΟ ΜΕΪΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN ...
ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΚΟΥ ...
Σαλάτα με κοτόπουλο, ανανά και μακαντάμια...
Σαλάτα τομάτας και μοτσαρέλλα...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
Σπετζοφάϊ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 17 από 57  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ 0 ψήφοι




 
Είναι φανερή η γιαπωνέζικη επίδραση στο πιάτο αυτό.
Υλικά

4-5 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. καλαμαράκια
3/8 φλιτζ. και 6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. μαύρες ελιές (π.χ. Καλαμών) χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες
600 γρ. φετουτσίνια
χυμός από 1,5 λεμόνι,

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε μπουκιές και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα καλαμαράκια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 ώρες στο ψυγείο. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.
2. Βράζουμε τα φετουτσίνια και στο μεταξύ τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε καυτό ελαιόλαδο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο.
3. Στίβουμε το λεμόνι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τα καλαμάρια, τα κρεμμύδια και τις ελιές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού κατά τη γεύση. Το αφήνουμε 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού ρίξουμε ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.

Προηγούμενη Συνταγή 17 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.