750 γρ. χτένια ξεπλυμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες κομμένες
3/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένες
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
350 γρ. φετουτσίνια
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτα ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΠΕΣΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ VINDALOO ...
Λαζάνια με θαλασσινά ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΣΟΥΠΑ ΜΑΡΑΘΟΥ ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Γαύρος Μαρινάτος ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 153 από 422  Επόμενη

ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

750 γρ. χτένια ξεπλυμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες κομμένες
3/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένες
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
350 γρ. φετουτσίνια
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί, το ξύδι, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ προσθέτουμε τα χτένια στις ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
4. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε παρμεζάνα σε κάθε πιάτο.

Προηγούμενη Συνταγή 153 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.