1 ψάρι (φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα) περίπου 1,5 κιλό (Προσοχή: Να είναι φρέσκο!)
1 ματσάκι αρωματικά φυτά (μαϊντανός άνηθο, βασιλικός) πλυμένα
2,5 κιλά αλάτι
2 ασπράδια αβγού
150-200 ml νερό
5 κουταλιές λάδι
2 λεμόνια

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠEΣTO ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ...
ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...
ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΠΑΛ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό ...
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...
MΑΚΑΡΟΝΙ JAMBALAYA ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΖΩΜΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ...
Μακαρονάδα του Ψαρά ...
Κότα με μακαρόνια στο φούρνο ...
ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 24 από 137  Επόμενη

ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ 9 ψήφοι




 

Υλικά

1 ψάρι (φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα) περίπου 1,5 κιλό (Προσοχή: Να είναι φρέσκο!)
1 ματσάκι αρωματικά φυτά (μαϊντανός άνηθο, βασιλικός) πλυμένα
2,5 κιλά αλάτι
2 ασπράδια αβγού
150-200 ml νερό
5 κουταλιές λάδι
2 λεμόνια

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας λέπια, εντόσθια και βράγχια
2. Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, βάζουμε τα μυρωδικά στην κοιλιά του ψαριού και την κλείνουμε πολύ καλά.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC.
4. Αναμιγνύουμε το αλάτι, τα ασπράδια και το νερό, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε μια στρώση από το μίγμα αυτό περίπου 3 εκ. πάχος σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε από πάνω το ψάρι και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα αλατιού και το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε μισάνοικτη την πόρτα του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
5. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και αφαιρούμε το αλάτι, που βγαίνει μαζί με την πέτσα.
6. Σερβίρουμε με άφθονο λαδολέμονο.

Προηγούμενη Συνταγή 24 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.