2 ψάρια των 500 γραμμ. περίπου το καθένα
1 ματσάκι μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κιλά χοντρό αλάτι
1-2 ασπράδια
χυμός 1 λεμονιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - Riso con Basilico e Pomodori...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙ ...
Τάρτα με Αγκινάρες...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΠΕΡΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Αγκινάρες Πανέ...
ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
Κυδώνια ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ KΗ ΓΟΥΕΣΤ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ...
ΚΡΥΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ...
Κρέμα αβοκάντο με καπνιστό σολωμό ...
Φρέσκα χτένια τηγανητά ...
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 25 από 137  Επόμενη

ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ 9 ψήφοι




 

Υλικά

2 ψάρια των 500 γραμμ. περίπου το καθένα
1 ματσάκι μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κιλά χοντρό αλάτι
1-2 ασπράδια
χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια τραβώντας προσεκτικά τα βράγχια, έτσι ώστε να βγουν μαζί με τα εντόσθια, ενώ δεν πειράζετε καθόλου τα λέπια τους. Τα πλένετε καλά και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και βάζετε στα βράγχια ή όπου αλλού τα έχετε τρυπήσει τα κλαδάκια του μαϊντανού (αυτό είναι απαραίτητο για να μην ποτιστεί η σάρκα τους με πολύ αλάτι). Βάζετε σε βαθύ μπολ το αλάτι. Χτυπάτε τα ασπράδια με πιρούνι και τα ρίχνετε στο αλάτι. Ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ένα ταψί και απλώνετε τη μισή ποσότητα του αλατιού. Από πάνω τοποθετείτε τα ψάρια. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλάτι στο ταψί πάνω από τα ψάρια και με τα χέρια σας φροντίζετε να σκεπαστούν καλά τα ψάρια με το μείγμα του αλατιού. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψάρια στους 200° για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ψάρια με την κρούστα τους σε πιατέλα. Σπάτε με σφυράκι την κρούστα και, καθώς την αφαιρείτε, βγαίνουν και τα λέπια των ψαριών. Τα περιχύνετε με χυμό λεμονιού και τα συνοδεύετε με βρασμένα...

Προηγούμενη Συνταγή 25 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.