1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το κρυώνουμε πάνω σε φύλλο αλουμινίου προσέχοντας να μην κολλήσουν τα κοχύλια. 2. Αναμιγνύουμε τα αβγά, τη ρικότα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το σολομό και το σήζονινγκ. 3. Χύνουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί 24χ30χ5 εκ. 4. Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με μια φουσκωτή κουταλιά γέμισης. 5. Απλώνουμε τα κοχύλια στο ταψί και τα σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου. Ψήνουμε στους 175ο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να κάψουν και να κοχλάσουν. 6. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βαθμιαία προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το άνηθο και το χυμό λεμονιού. 7. Βγάζουμε το ταψί από φούρνο και απλώνουμε τα κοχύλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε με τη σάλτσα άνηθου.
Συνταγή 93 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
dionysis 27-05-2009 02:31:32
jamato !!!!!!!1
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!