Κομμάτια από ψάρι στη σχάρα ανακατεμένο με ζυμαρικό σε
ελαφριά vinaigrette καμωμένη με φρέσκια μέντα και τομάτα.
Υλικά
3 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ. (περίπου 2,5 φλιτζάνια)
φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
500 γρ πένες ή πεταλούδες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 φέτα ξιφία των 500 γρ
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την τομάτα, τη μέντα, το ξύδι, το σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
2. Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουτάλι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι πιπέρι. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές της φέτας του ξιφία.
3. Βάζουμε τον ξιφία στο γκρίλ σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, γυρίζοντάς τον μια φορά. Μετά τον βάζουμε στο σανίδι και τον κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Βάζουμε τον ξιφία και το ζυμαρικό στο μίγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
Συνταγή 416 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!