Το πιάτο αυτό το συναντάμε στη Βόρεια Αφρική και την Αμερική, όπου η προέλευσή του είναι
μάλλον μεξικάνικη και ονομάζεται Huevos Rancheros (αβγά από το ράντσο ή του καουμπόη).
Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πράσινες γλυκές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες 1-3 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες 1,5 φλιτζάνι πολτός από φρέσκια ώριμη ντομάτα ή καλής ποιότητας τοματοπολτός κονσέρβας 2-4 κουταλάκια πιπέρι καυτερό ή νιφάδες πιπεριού (μπούκοβο) ή πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση αλάτι 6 αβγά
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις γλυκές πιπεριές μέχρι να μαραθούν, γύρω στα 6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές και την ντομάτα και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, γύρω στα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι ή το καγιέν και λίγο αλάτι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται. 2. Σπάζουμε τα αβγά ένα-ένα μέσα σε μια κούπα και κατόπιν τα ρίχνουμε σαν "μάτια" στο τηγάνι, καθώς σιγοβράζει το μείγμα ντομάτας και πιπεριάς. Τα αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 8 λεπτά, περιχύνοντάς με κουταλιές σάλτσας μέχρι να πήξουν τα αβγά.
Συνταγή 29 από 30
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!