ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
μερικές ίνες σαφράν
40 γρ. βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διαφανές, πασπαλίζουμε με τις κλωστούλες σαφράν και σβήνουμε με το κρασί.
2. Μόλις απορροφηθεί το υγρό, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, ρίχνοντας δύο δόσεις με κουτάλα της σούπας και ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το ρύζι να τον απορροφήσει. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό, συνολικά για 20 λεπτά περίπου, οπότε το ριζότο θα έχει χυλώσει και μαλακώσει.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στο μεταξύ έχουμε σοτάρει τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν, και τις έχουμε νοστιμίσει με αλάτι, πιπέρι και τις κλωστούλες σαφράν.
5. Σερβίρουμε το ριζότο, συνοδεύοντας με τις γαρίδες.
Συνταγή 43 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μαρία 06-07-2009 04:21:22
τη δοκίμασα σήμερα και άρεσε στους καλεσμένους μου πολύ !!!! Και χρησιμοποίησα κρόκος κοζάνης και είναι υπέροχο !
Αρετή Βαρδάκα 10-03-2009 08:28:27
Δέν είχα καταλάβει που έπρεπε να γράψω τα σχόλιά μου το είδα τώρα και ξαναγράφω.Είναι πράγματι υπέροχο εκείνο που με χαλάει είναι η λέξη σαφράν, κρόκος βρέ παιδιά κρόκος και η Κοζάνη έχει τον καλύτερο
Κέρη Μπουρούση 22-02-2009 19:46:14
Το μαγείρεψα για κυριακάτικο φαγητό και οι τέσσερεις άνδρες της ζωής μου το εξαφανίσανε
Νίκος Γεωργιάδης 22-10-2008 21:45:37
Δοκιμάστε αντί για κρασί την ίδια ποσότητα βερμούτ Noilly Prat
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!