2 κουταλιές φυτικό λάδι ή μαργαρίνη 500 γρ. άπαχος κιμάς 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 γαρύφαλλα 1 ραβδάκι κανέλλα 2 κουταλιές τοματοπολτός 1 φλιτζ. καυτό νερό 1 λίτρο ζωμός κρέατος (το ίδιο με τον κιμά) 1, 25 φλιτζ. κριθαράκι Μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι και λιώνουμε μέσα τον κιμά με ένα πιρούνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φύγει το χρώμα του ωμού κρέατος. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι κατά τη γεύση, τα μπαχαρικά και τον τοματοπολτό διαλυμένο στο καυτό νερό. 3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα μπαχαρικά. 4. Προσθέτουμε τον καυτό ζωμό και το κριθαράκι και περνάμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πήλινο σκεύος. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. 5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό και να απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας μια φορά. 6. Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με ένα πανί κουζίνας, για να απορροφήσει την υγρασία. 7. Το σερβίρουμε ζεστό και γαρνιρισμένο με μαϊντανό.
Συνταγή 91 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
panagiota 01-02-2008 19:53:00
Πολύ καλή συνταγή !!!!!!!!!!
Να τη δοκιμάσετε! ειναι τελεια!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!