500 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλους κύβους 120 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο και λάδι για την επάλειψη του φύλλου 75 γρ. (1/2 φλιτζάνι) καρύδια κοπανισμένα 70 γρ. (1/2 φλιτζάνι) σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. (3/6 φλιτζανιού) ζάχαρη 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη 1/2 πακέτο φύλλο αλάτι ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠI: 200 γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη. 240 ml (1 φλιτζάνι) νερό. 1 κουταλιά μέλι 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζετε την κολοκύθα με 120 ml (1/2 φλιτζάνι) νερού και μια πρέζα αλάτι. Αφήνετε να σιγοβράσουν οι κύβοι της κολοκύθας μέχρι να μαλακώσουν. Τους αφήνετε ένα βράδυ να στραγγίξουν στο τρυπητό. Την επομένη, ζεσταίνετε 60 ml (1/4 φλιτζανιού) λάδι σε μία μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε την κολοκύθα, αναδεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν. Αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τα κοπανισμένα καρύδια, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τις στρώσεις του φύλλου στο τραπέζι, αλείφετε την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο και απλώνετε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα κατά μήκος κάθε στρώσης, αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκ. σε κάθε πλευρά. Τυλίγετε κάθε φύλλο κυλινδρικά και το κόβετε σε λωρίδες μήκους 9 εκ. (4 κομμάτια από κάθε κύλινδρο). Επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη γέμιση και το φύλλο, τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα σε ένα ταψί, που θα έχετε ήδη αλείψει με βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αφού τελειώσετε με τους μπακλαβάδες,...
Συνταγή 46 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!