500 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλους κύβους
120 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο και λάδι για την επάλειψη του φύλλου
75 γρ. (1/2 φλιτζάνι) καρύδια κοπανισμένα
70 γρ. (1/2 φλιτζάνι) σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. (3/6 φλιτζανιού) ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη,
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 πακέτο φύλλο
αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠI:
200 γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη.
240 ml (1 φλιτζάνι) νερό.
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Αρνί της κατσαρόλας ...
MΑΚΑΡΟΝΙ JAMBALAYA ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΝΗΘΟΥ ...
ΚΥΔΩΝΙ ΠΕΛΤΕΣ ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
Μακαρονάκι με σουπιές και σπανάκι ...
Μελιτζανοσαλάτα...
Κοτόπουλο με αμύγδαλα ...
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΟΠΚΟΡΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΧΑΡΑΣ ...
ΑΠΑΧΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
Αμύγδαλα καβουρδισμένα ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Τυροκαυτερή Θρακιώτικη ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτα ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠEΣTO ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ ...
Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί & Μανιτάρια ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 46 από 56  Επόμενη

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ 7 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλους κύβους
120 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο και λάδι για την επάλειψη του φύλλου
75 γρ. (1/2 φλιτζάνι) καρύδια κοπανισμένα
70 γρ. (1/2 φλιτζάνι) σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. (3/6 φλιτζανιού) ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη,
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 πακέτο φύλλο
αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠI:
200 γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη.
240 ml (1 φλιτζάνι) νερό.
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζετε την κολοκύθα με 120 ml (1/2 φλιτζάνι) νερού και μια πρέζα αλάτι. Αφήνετε να σιγοβράσουν οι κύβοι της κολοκύθας μέχρι να μαλακώσουν. Τους αφήνετε ένα βράδυ να στραγγίξουν στο τρυπητό. Την επομένη, ζεσταίνετε 60 ml (1/4 φλιτζανιού) λάδι σε μία μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε την κολοκύθα, αναδεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν. Αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τα κοπανισμένα καρύδια, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τις στρώσεις του φύλλου στο τραπέζι, αλείφετε την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο και απλώνετε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα κατά μήκος κάθε στρώσης, αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκ. σε κάθε πλευρά. Τυλίγετε κάθε φύλλο κυλινδρικά και το κόβετε σε λωρίδες μήκους 9 εκ. (4 κομμάτια από κάθε κύλινδρο). Επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη γέμιση και το φύλλο, τοποθετώντας τα δίπλα-δίπλα σε ένα ταψί, που θα έχετε ήδη αλείψει με βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αφού τελειώσετε με τους μπακλαβάδες,...

Προηγούμενη Συνταγή 46 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.