1. Βράζουμε το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Βάζουμε το κρασί, το κοτόπουλο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά τουλάχιστο ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο από το ζωμό, τον οποίο διατηρούμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει. 2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια του 1,5 εκατοστού και το βάζουμε στην άκρη. 3. Λιώνουμε το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, τα αναμιγνύουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη. 4. Βράζουμε το ζυμαρικό στο ζωμό που φυλάξαμε, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε. Το ανακατεύουμε με ελαιόλαδο. 5. Αναμιγνύουμε το μίγμα σκόρδου και λεμονιού, το κοτόπουλο, το ζυμαρικό, την πιπεριά και τις ελιές σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά. Παγώνουμε το μίγμα για 1 ώρα τουλάχιστο. Σερβίρουμε σε πιάτα πάνω σε απλωμένα φύλλα μαρουλιού.
Συνταγή 100 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!