1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το μίγμα του κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 10 λεπτά. 2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 1 φλιτζ νερό, το σαφράν, το τζίντζερ, το κίμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 35 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. 3. Βγάζουμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Επαναφέρουμε τα κομμάτια στη σάλτσα με το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το φρέσκο κόλιαντρο και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 4. Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται, βράζουμε 1,5 φλιτζ νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κουσκούς και αφήνουμε να ξαναπάρει βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα του κοτόπουλου πάνω στο κουσκούς και σερβίρουμε.
Συνταγή 101 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!