500 γρ. πράσινα λιγκουίνια (σπανακιού) ή άλλο λεπτό μακαρόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
250 γρ. σολομός βραστός ή ψητός, κομμένος
3 κουταλάκι φρέσκο άνηθο κομμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγο φρεσκοαλεσμένο μοσχοκάρυδο
κλαράκι άνηθου για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΈΤΙ ΜΕ ΣΟΣ ΓΑΡΊΔΑΣ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (Caesar Salad) ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
Σπαγγέτι με τόννο και hoisin sauce ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
Παγωτό μάνγκο με σoς γλυκοκαυτερή ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΊΔΕΣ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ...
ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΚΑΡΑΒΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 298 από 422  Επόμενη

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ 7 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. πράσινα λιγκουίνια (σπανακιού) ή άλλο λεπτό μακαρόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
250 γρ. σολομός βραστός ή ψητός, κομμένος
3 κουταλάκι φρέσκο άνηθο κομμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγο φρεσκοαλεσμένο μοσχοκάρυδο
κλαράκι άνηθου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και τη κρέμα
3. μέχρι να πάρει βράσει.
4. Σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά, ώσπου το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και να μειωθεί κατά τι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σολομό, το άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
5. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα λιγκουίνια και σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα κλαράκι άνηθου.

Προηγούμενη Συνταγή 298 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.