4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
νιφάδες κόκκινου πιπεριού κατά τη γεύση
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος
2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι
1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον στο τραπέζι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) ...
ΝΟΥΝΤΛ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ...
Πέννες με σολωμό και σάλτσα κρέμας με βότκα και πράσινους πιπερόσπορους ...
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ...
Φιλέτο Ψητό ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ ...
Ρεβύθια Σιφνέϊκα ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό ...
ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΤΟΝ ΗΣΤΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ...
...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΚΥΜΙΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΤΣΟΤΣΑΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 120 από 124  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ 2 ψήφοι




 

Υλικά

4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
νιφάδες κόκκινου πιπεριού κατά τη γεύση
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος
2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι
1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον στο τραπέζι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το μπέικον ή την πανσέτα με το λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές νιφάδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους στη σάλτσα και τις σπάζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και παχύρρευστη. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος αναμιγνύουμε το σάλτσα με το καυτό ζυμαρικό και μετά με το τυρί.
5. Σερβίρουμε αμέσως με επί πλέον τυρί στο τραπέζι.

Προηγούμενη Συνταγή 120 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.