Οι ιταλικές συνταγές με μπρόκολα προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore."
Για σάλτσες λαχανικών χρησιμοποιείται παραδοσιακά σωληνωτό ζυμαρικό μήκους 1,25 εκ.
Υλικά
125 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες 700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια 1 μικρό ξηρό κόκκινο τσίλι κομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο 5 κουταλιές ελαιόλαδο 8 φιλέτα αντσούγας 350 γρ. κοντό μακαρόνι Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μπρόκολα για 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Φυλάμε το νερό για τα μακαρόνια. 2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα διατηρούμε ζεστά. 3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά και το βγάζουμε. Προσθέτουμε τις αντσούγες, λιώνοντας τες με ένα ξύλινο κουτάλι. 4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, τα μπρόκολα και το τσίλι. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή 65 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!